PRACHTIGE IJSSELBOERDERIJ

Te Koop

Wie zijn wij.......

Wij zijn Koert Boelee en Simone Graver. Wij zijn beide geboren en getogen in het westen des lands t.w. Middelburg en Bergen N.H. Onze laatste woonplaats was Apeldoorn en hebben eind 2003 de overstap gemaakt naar Wapenveld. We zijn beide inmiddels de 50 ruim gepasseerd en hebben besloten dat het nu de tijd is om onze boerderij te verkopen om een volgende "uitdaging" aan te gaan.

We hadden destijds de droom om een oude boerderij te kopen met veel grond waar we heerlijk vrij konden wonen. Bij het eerste bezoek aan onze huidige woning waren we op slag verliefd op "het plekje". Vooral de ruimte, de vergezichten en de tuin vonden we helemaal geweldig. Niet te ver van de bewoonde wereld en toch heerlijk vrij. In de landelijke omgeving viel het op dat het kavel van de boerderij een soort "groene oase" was in de landelijke omgeving met oude bomen en beplanting waardoor je heel veel privacy hebt.

De boerderij werd bewoond door een alleenstaande oudere man die in de boerderij was geboren en opgegroeid bij zijn ouders. Na het overlijden van zijn vader en moeder is hij hier alleen blijven wonen. Zijn grootste hobby was tuinieren en dat was te zien maar door gezondheidsredenen was hij genoodzaakt de boerderij te verkopen.

Het voorhuis was deels verbouwd maar in 2003 alweer erg gedateerd. Onze stelling was echter: een huis kun je maken zoals je wilt maar het plekje is goud waard! We kochten een "hoop werk" maar het was o zo leuk!

We begonnen onze boerderijbewoning met het planten van een aantal  fruitbomen. Deze konden dan alvast gaan groeien. We hebben gekozen voor de oude rassen t.w. de Gieser Wildeman peren en de Goudrenet appels.

De start was gemaakt van het leven op het platte land!

 

Op een zomeravond in de schemering landde er een ooievaar op de oude antenne. Hij had moeite om hierop te blijven zitten!

 
Kaart
Opbellen
E-mail