PRACHTIGE IJSSELBOERDERIJ

Te Koop

Het dorp Wapenveld

Wapenveld is een klein dorp met ruim 6000 inwoners en ligt tussen de rivier de IJssel en de bossen en heidevelden van de Veluwe. Het dorp valt onder de gemeente Heerde. De gemeente Heerde bestaat uit 4 dorpen t.w. Heerde, Veessen, Vorchten, Wapenveld en het buurtschap Hoorn. De bijnaam van de Wapenvelders is van oudsher "Padden", er wordt dan ook wel gezegd dat ze een streep op hun rug hebben.

Het dorp is voorzien van alle noodzakelijke winkels waaronder Albert Heijn, Kruitvat, een bakker en een slager. Verder zijn er een aantal bloemisten, kappers, een electronicazaak, een dierenwinkel en een Primera. Als inwoner van Wapenveld is het prettig om in het dorp boodschappen doen. De persoonlijke benadering en service is uniek te noemen en ook niet onbelangrijk: eigenlijk nooit parkeerproblemen en overal gratis! 

De uitvalswegen A-50 (Arnhem-Zwolle) en de A-28 (Amersfoort-Zwolle) zijn beide binnen 10 autominuten bereikbaar. Binnen een uurtje bent u in de randstad.

Wapenveld is ook de trotse bezitter van Molen de Vleit. http://www.molendevlijtwapenveld.nl.

 

De Steeg 3 > het adres van de boerderij!

De ligging van de boerderij aan De Steeg 3 ligt op steenworp afstand van het centrum, op ca. 10 km vanaf Zwolle en onder de rook van het Hanzenstadje Hattem.

 

Klik op de foto en u komt op de website van de "Klompenpaden". Op deze website vindt u alle informatie over de klompenpaden in de provincies Utrecht en Gelderland. U kunt de kaarten van de routes downloaden en uw eigen belevenissen op de paden met andere wandelaars delen.

Binnen 5 autominuten kunt u heerlijk wandelen in het gevarieerde Zwolse Bos. Er is een zgn. "klompenpad" aanwezig van zo'n 14 km, dus een flinke wandeling. Het bos is tevens voor een groot deel losloopgebied voor honden én er zijn diverse ruiterpaden.

Nabij het Zwolse Bos is het Heerderstrand gelegen met alle voorzieningen. http://leisurelands.nl en direct hiernaast ligt Pitch&Putt golf. http://www.pitch-putt.nl/heerde.

Verder zijn er in de directe omgeving fijne restaurants te vinden waaronder b.v. Herberg Molecaten in Hattem http://herbergmolecaten.nl en natuurlijk de welbekende sterrenrestaurants "De Librije" in Zwolle en "De Leest" in Vaassen.

Op loop/fietsafstand vanaf de boerderij is restaurant "Voldaan" te vinden. Dit is een eenvoudig restaurant maar kwalitatief goed te noemen. De bediening is uitermate vriendelijk en u kunt bij mooi weer heerlijk buiten op het terras de lunch of het diner gebruiken. http://www.restaurantdebrug.nl

In Heerde kun je sinds kort lekker eten bij  Restaurant de Postkamer. Een monumentaal pand met een verhaal.  https://https://www.depostkamerheerde.nl/

De Steeg maakt deel uit van de buurtvereniging "de Wolbert". Deze vereniging is zeer actief en organiseert jaarlijks vele activiteiten waaronder een buurtfeest in de zomer en een Nieuwjaars borrel op 1 januari. Een geweldig moment om onder het genot van een hapje en drankje kennis te maken met de andere bewoners van "de Wolbert".

De bewoners van De Steeg zijn heel divers. Deels zijn het geboren en getogen Wapenvelders maar door de jaren heen zijn er ook veel mensen uit andere delen van het land zich hier gaan vestigen waaronder ook wij. Er wonen van oudsher agrariërs maar na de MKZ crisis in 2001 is dit aantal enorm teruggelopen. Onze buurman aan de rechterzijde van de woning heeft echter nog een kleinschalig veebedrijf met een 40 tal koeien. Hier heb je als bewoner echter totaal geen last van en geeft alleen een heerlijk landelijk gevoel als de koeien langs je keukenraam grazen. Vanuit onze boerderij én zowel de voor- als achtertuin zijn de woningen en opstallen van beide buren niet zichtbaar en geniet je volledige privacy.

De bewoners zijn vriendelijk, hulpvaardig en laten iedereen in z'n waarde ongeacht politieke voorkeur of religie.

Het Zwolse Bos......


 

 
Kaart
Opbellen
E-mail